Kast op maat laten maken: in 4 stappen het perfecte meubel op maat

Kast op maat laten maken: in 4 stappen het perfecte meubel op maat

Wil je een meubelstuk creëren dat perfect aansluit bij jouw ruimte, persoonlijke stijl en opbergbehoeften? Laat dan een kast op maat maken! Of je nu een kast wilt voor in je woonkamer, slaapkamer of keuken: maatwerk biedt onwijs veel mogelijkheden. In dit artikel ontdek je hoe je in slechts 4 stappen het perfecte meubel op maat kunt laten maken. 

Waarom een kast op maat laten maken?


Er zijn verschillende redenen waarom een kast op maat een goed idee is. Zo stelt het je in staat om een uniek meubelstuk te creëren dat perfect past bij jouw persoonlijke stijl. Je kiest namelijk helemaal zelf welke materialen, afmetingen en kleuren er worden gebruikt.
Daarnaast maak je met een meubel op maat optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Je kunt het meubelstuk namelijk precies in een hoek of onder een schuine wand laten passen. Ideaal voor als je een loze ruimte hebt waar een standaard kast niet in past. 

Voordelen van een kast op maat:

  • Uniek meubelstuk
  • Zelf het materiaal, de kleur en afwerking bepalen
  • Optimaal gebruik maken van de ruimte
  • Je kunt de kast zelf indelen

Realiseer het perfecte meubel op maat in 4 stappen


Wanneer je een kast op maat gaat ontwerpen, zijn er een aantal stappen die je kunt doorlopen. Ook als je geen ervaring hebt met het ontwerpen van meubels kun je met dit stappenplan het perfecte meubel op maat creëren.

1. Kies het type kast


Er zijn veel verschillende kasten: van kledingkasten tot een dressoir. Deze kasten hebben ieder een andere functie en moeten dan ook anders ontworpen worden. Zoek je een kast waarin je accessoires tentoon wil stellen? Of wil je liever een type kast waar je je rommel in kunt verstoppen?

2. Bepaal de afmetingen


De afmetingen zijn het allerbelangrijkst bij het ontwerpen van een kast op maat. Zorg ervoor dat je de ruimte waar het meubel komt te staan goed opmeet en bepaal de juiste afmetingen. Je kunt ook kiezen voor een inbouwkast op maat. 

3. Kies het materiaal


Wanneer de afmetingen zijn bepaald, gaan we door naar de uiterlijke aspecten. Allereerst kies je het gewenste materiaal. Dit kan van alles zijn: van hout en kunststof tot glas en metaal. Kijk altijd goed naar de eigenschappen van een materiaal en kijk wat het beste bij jouw interieur past. Ook kun je de gewenste kleur en afwerking bepalen. 

4. De indeling


Wanneer het uiterlijk van de buitenkant is bepaald, kiezen we nu de indeling van de binnenkant. Hoeveel lades, vakjes of open ruimtes wil je graag terugzien? En wil je ook verlichting integreren? Uiteraard kun je ook advies vragen bij het bepalen van de optimale indeling.

Wat kost een kast op maat? 


Hoeveel het kost om een kast op maat te laten maken, kan sterk variëren. De kosten zijn namelijk afhankelijk van diverse factoren, zoals het ontwerp, de grootte, de gewenste materialen en de afwerking. Over het algemeen geldt dat meubels op maat meer kosten dan standaard meubels, maar je krijgt er natuurlijk ook wel wat voor terug. 
Wat kost een kast op maatHet is belangrijk om een duidelijk budget in gedachten te hebben voordat je een kast op maat laat maken. Vraag bij diverse bedrijven offertes aan, maar kijk niet alleen maar naar de prijs. Ook de kwaliteit en de gebruikte materialen spelen een rol bij het maken van jouw keuze. Een kast op maat is namelijk een investering die jarenlang meegaat. 

Diamondflame realiseert meubels op maat voor iedereen


Wil je een mooie wandkast laten maken? Of een tv-dressoir? Bij Diamondflame kun je terecht voor meubels op maat. Naast exclusieve wandkasten maken wij ook eettafels, salontafels en andere unieke meubels voor thuis of bedrijfsinrichting. We gebruiken uitsluitend de beste materialen en garanderen hoogwaardige kwaliteit. Bovendien garanderen we een snelle levertijd van 3 tot 5 weken!
Onze experts helpen graag bij het ontwerpen van de perfecte kast op maat. Maar ook als je al een ontwerp hebt, kun je dit aan ons doorgeven. Dan gaan wij aan de slag met de uitvoering! Neem gerust contact op of vraag een gratis offerte aan.
Terug naar blog