Welke elektrische sfeerhaarden zijn geschikt voor buiten?

Welke elektrische sfeerhaarden zijn geschikt voor buiten?

Met een mooie overkapping of veranda wordt de tuin een plek waar je niet alleen in de zomer tijd doorbrengt, maar ook in het najaar of de winter. De tuin wordt dan ook steeds vaker gezien als een verlengstuk van de woonkamer. Om jouw ‘buitenwoonkamer’ sfeervol te maken, kunnen luxe tuinmeubels, een zithoek, wellicht een keuken en een open haard niet ontbreken! Zoek je een alternatief voor een houtkachel? Dan is een elektrische sfeerhaard voor buiten iets voor jou. In dit artikel lees je welke sfeerhaarden geschikt zijn voor buiten.

Zijn alle elektrische haarden geschikt voor buiten? 


Je hebt vast wel eens gehoord van elektrische sfeerhaarden, maar zijn deze ook altijd geschikt voor buiten? Nee, niet alle elektrische haarden zijn geschikt voor buiten, maar er zijn zeker wel haarden beschikbaar speciaal voor buitengebruik. Controleer altijd eerst of de haard die je wilt kopen (of al hebt gekocht) geschikt is voor buiten, dan kom je niet voor verrassingen te staan.
Sfeerhaarden voor binnen zijn uitgerust met een rooster waar lucht uit wordt geblazen. Wanneer je deze haarden buiten neerzet, kan er regen terechtkomen in dit rooster. En dit kan de haard beschadigen. Om deze reden zijn er speciale sfeerhaarden voor buiten ontwikkeld waarbij er geen water in het rooster terecht kan komen. 

Sfeerhaard onder een overkapping of veranda


Wanneer je een elektrische sfeerhaard voor buiten koopt, is het belangrijk dat je deze onder een overkapping, veranda of een ander afdakje plaatst. De haard heeft een speciaal ontwerp waarbij er niet gemakkelijk regen in het rooster terecht kan komen. Echter, sfeerhaarden zijn niet altijd bestand tegen een flinke Nederlandse stortbui. Zorg er daarom voor dat de haard altijd enigszins beschut staat. 

Hoe installeer ik een elektrische sfeerhaard voor buiten?


Een elektrische sfeerhaard voor buiten is erg eenvoudig te installeren. De installatie werkt op dezelfde manier als bij een sfeerhaard voor binnenshuis. Je hoeft enkel de stekker in het stopcontact te steken. Dus geen gedoe met hout of een gasaansluiting! 
Daarnaast kun je de sfeerhaard heel goed inbouwen in de wand van een schuur of veranda. Zo creëer je een strakke uitstraling. Ook is het mogelijk om de open haard vrijstaand te plaatsen. Let altijd wel goed op wat voor model sfeerhaard je aanschaft. Er zijn namelijk speciale inbouwhaarden verkrijgbaar. 

Meer weten over sfeerhaarden?


Wil je meer weten over een elektrische sfeerhaard voor buiten? Of twijfel je of jouw haard wel geschikt is voor onder een veranda of overkapping? Neem gerust contact op met onze experts. We vertellen je graag meer over sfeerhaarden en helpen eventueel bij de installatie.
Terug naar blog