Welke elektrische haard past bij jouw interieurstijl?

Welke elektrische haard past bij jouw interieurstijl?

Wil je de ruimte verwarmen zonder een echte open haard aan te schaffen? Dan is een elektrische haard een hele goede keuze. Maar zo’n sfeerhaard is niet alleen praktisch, maar ook erg stijlvol. Wist je dat veel mensen een elektrische haard aanschaffen voor de sfeer en gezelligheid? Hij hoeft dan in sommige gevallen ook niet eens echt warmte af te geven. Alleen het knusse vlammenspel is genoeg.
Met een elektrische haard voeg je warmte, sfeer en stijl toe aan de ruimte. Maar welke elektrische haard past het beste bij jouw interieurstijl? Houd je van strak en modern? Of heb jij een landelijk interieur? Hieronder helpen we je bij het vinden van de juiste elektrische haard die perfect aansluit bij de rest van het interieur. Want voor iedereen is er een geschikte haard. 

Welke soorten elektrische haarden zijn er?


De elektrische sfeerhaard is de laatste jaren erg populair geworden dankzij de vele praktische kenmerken. Zo werkt de haard namelijk volledig op elektriciteit en komt er geen echt vuur aan te pas. Maar toch zorgt een elektrische haard voor warmte en gezelligheid in huis. En dat zonder schadelijke stoffen uit te stoten. 
Voordat je een elektrische haard gaat kopen, is het belangrijk om te weten welke soorten er zijn. We maken onderscheid tussen inbouwhaarden, wandhaarden en vrijstaande haarden.

Inbouwhaarden


Inbouwhaarden kunnen op verschillende plekken worden ingebouwd, zoals in een muur, cinewall of een bestaande schouw. Een inbouwhaard zorgt voor een strakke afwerking zonder grote naden of kieren. En ook zie je het elektriciteitssnoer niet meer zitten.

Wandhaarden


Een wandhaard kan direct aan de wand worden bevestigd. De haard zit niet in de muur, maar aan de muur. Maak je geen zorgen over de ruimte, een wandhaard neemt bijna geen ruimte in beslag. 

Vrijstaande haarden


Vrijstaande haarden kunnen overal geplaatst worden, waar je maar wil. Je hoeft alleen de stekker in het stopcontact te steken en je bent klaar. Geen moeilijke installatie dus. 

Welke soorten elektrische haarden zijn erWelke elektrische haard past bij mijn interieur?


Elektrische haarden zijn verkrijgbaar in diverse stijlen en kleuren. Je kunt voor een tijdloos modern kiezen dat in ieder interieur past, maar je kunt de haard ook afstemmen op je interieurstijl. Zo zijn er sfeerhaarden die passen bij een strak, minimalistisch en modern interieur. Maar ook voor landelijke of bohemian woonstijlen zijn er genoeg opties.

Modern en strak


Is jouw interieur modern en strak? En misschien een beetje minimalistisch? Kies dan voor een elektrische haard met strakke lijnen en een slank profiel. Qua kleur kun je variëren van zwart- tot grijstinten. Ook zou je voor wit kunnen kiezen. 

Vintage en bohemian


Heb je een romantische of bohemian woonstijl? Met een kleine touch vintage? Over het algemeen past een elektrische haard in alle kleuren in dit interieur. Zo zou je bijvoorbeeld voor een marmeren omranding kunnen kiezen of laat de haard inbouwen in een traditionele schouw.

Rustiek en landelijk


Bij een rustiek en landelijk interieur past een elektrische haard in een neutrale kleur. Kies voor een houten omranding of houd het geheel rustig met een zwarte of witte kleur. Ook is het een goede keuze om de haard te laten inbouwen in een cinewall of een schouw. 
Vergeet ook niet naar de grootte van de ruimte te kijken. De afmetingen van de elektrische haard zijn namelijk ook belangrijk bij het maken van de juiste keuze. In een kleine ruimte kun je beter een klein model kiezen terwijl je in een grote woonkamer een groot statement kan maken. 

Een elektrische haard in de juiste stijl online bestellen


Weet je nu welke elektrische haard het beste bij jouw interieurstijl past? Of wil je toch nog even rondkijken? Neem een kijkje in onze webshop en ontdek onze nieuwste sfeerhaarden. Voor ieder interieur is er een passend model verkrijgbaar. En vandaag voor 16:00 besteld, is morgen al in huis!
Heb je vragen? Of weet je niet zeker welke haard het beste in jouw ruimte past? Neem dan contact met ons op zodat we je kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. 
Terug naar blog