Wat is de meest realistische sfeerhaard?

Wat is de meest realistische sfeerhaard?

We krijgen regelmatig de vraag: wat is de meest realistische sfeerhaard? Steeds meer mensen zijn op zoek naar een elektrische haard die niet van echt te onderscheiden is. En gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop realistische sfeerhaarden te verkrijgen. Deze haarden beschikken over de nieuwste technologieën en sommige varianten knisperen zelfs! Zo lijkt het net alsof je voor een echt haardvuur zit. 
In dit artikel vertellen we je meer over hoe realistisch sfeerhaarden tegenwoordig zijn. Ook geven we onze top 3 meest realistische sfeerhaarden. 

Hoe realistisch is een sfeerhaard?


Een houtkachel of open haard in huis is hartstikke gezellig, maar het is niet goed voor het klimaat en je gezondheid. Daarom kiezen steeds veel mensen voor een elektrische haard. Dan geniet je nog steeds van de warmte en gezelligheid, maar dan zonder de nadelen. Vraag je je af hoe realistisch een sfeerhaard eigenlijk is? De meeste elektrische haarden maken gebruik van led-lampjes die vuur nabootsen. De vlammen zien er bijna levensecht uit.
De nieuwste sfeerhaarden beschikken over technologieën die het mogelijk maken om het meest realistische vlammenspel te creëren. Daarnaast worden er handige trucjes gebruikt om de authentieke haard zo goed mogelijk na te bootsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ingebouwde knispergeluiden en het afgeven van warmte. Een sfeerhaard kan natuurlijk niet 100% lijken op een echte open haard, maar het komt wel erg dicht in de buurt!

Hoe realistisch is een sfeerhaardWelke elektrische haard geeft de meeste warmte?


Er zijn tegenwoordig realistische sfeerhaarden met of zonder verwarming. Een haard met verwarming komt natuurlijk het meest in de buurt bij een echte open haard. Kijk altijd goed naar het vermogen en de verwarmingsstanden van de haard. Veel haarden gaan maximaal tot 2000 Watt, maar er zijn ook varianten met een vermogen van 3000 Watt. Bovendien is het ook vaak mogelijk om de warmtestand helemaal uit te zetten. Dit is ideaal voor in de zomer. 

Top 3 meest realistische sfeerhaarden


Nu vraag je je natuurlijk af wat de meest realistische sfeerhaard van dit moment is. Uiteraard is het een kwestie van smaak en kun jij misschien een andere haard meer realistisch vinden. Dit is onze top 3.

Mazar 3D haard


De driezijdige elektrische haard van Mazar 3D biedt een levensecht en sfeervol vlammenspel. Je kunt de vlammen goed bekijken vanaf drie verschillende kanten. Bovendien kun je de snelheid en de lichtintensiteit van de sfeerhaard zelf aanpassen. 

Royal Diamond 


De Royal Diamond sfeerhaard lijkt op een echte gashaard door de luxe moderne uitstraling en zwarte aluminium omlijsting. Je geniet zowel van de warmte als van de gezelligheid van een echte haard.

Decori (slimline)


De Decori sfeerhaard biedt geen verwarming, maar wel een realistisch vlammenspel. De vlammen zien er zeer levendig uit en ook wordt er decoratie, zoals luxe houtstammen, bijgeleverd.
Terug naar blog