Wat is de beste sfeerhaard? Tips voor het kiezen van de juiste haard

Wat is de beste sfeerhaard? Tips voor het kiezen van de juiste haard

Een sfeerhaard brengt niet alleen sfeer, ook maakt het jouw ruimte binnen no-time lekker warm. Wil je jouw woonkamer, slaapkamer of andere ruimte verrijken met een elektrische haard? Maar vraag je je af wat nu de beste sfeerhaard is? Er zijn veel verschillende modellen beschikbaar. Zo heb je varianten met en zonder verwarming, klein en groot, ingebouwd en niet. 
Ben jij op zoek naar de meest realistische sfeerhaard? Of zoek je een model dat veel warmte afgeeft? In dit artikel zetten we een aantal tips voor het kiezen van de juiste haard op een rij. We hopen dat de zoektocht naar de beste sfeerhaard hierdoor iets makkelijker wordt! Je mag natuurlijk ook altijd contact opnemen met onze klantenservice voor advies.

Met verwarming of zonder?


Voordat jouw zoektocht begint, is het belangrijk om jouw eisen en wensen op een rijtje te zetten. Er zijn verschillende soorten sfeerhaarden verkrijgbaar. Wil je de haard enkel gebruiken om meer sfeer in de ruimte te creëren? Of wil je ook dat deze warmte afgeeft? Er zijn namelijk sfeerhaarden met en zonder verwarming. 
Kies je voor een haard met verwarming? Dan is het belangrijk om te kijken naar het vermogen. Hoe hoger het vermogen, hoe meer warmte de haard afgeeft. Kijk ook goed of er verschillende warmtestanden zijn en of je de verwarming ook helemaal uit kunt zetten. Dat is vooral handig in de zomer. 

De soorten sfeerhaarden


Als je op zoek bent naar de beste sfeerhaard is het belangrijk om rekening te houden met het design van de haard. Sfeerhaarden zijn verkrijgbaar in deze verschillende soorten:

Inbouwhaard


Een inbouwsfeerhaard, de naam zegt het al, wordt in een bepaald object ingebouwd. Dit kan bijvoorbeeld een muur, schouw of cinewall zijn. Inbouwhaarden zijn verkrijgbaar met en zonder verwarming.

sfeerhaard


Driezijdige haard


Een driezijdige haard beschikt over panoramisch glas, zodat je de vlammen vanuit drie verschillende hoeken kunt bekijken. Ook deze haard kan worden ingebouwd, maar het is belangrijk om ruimte aan de zijden van de haard vrij te houden voor een optimaal effect. Ook driezijdige haarden koop je met of zonder verwarming.

driezijdige haard


Waterdamp haard


Een waterdamp haard creëert een realistisch vlammenspel, maar geeft geen warmte af. Deze haard werkt door middel van een waterreservoir dat wordt verwarmd waardoor er een fijne mist ontstaat. Deze mist wordt verlicht door een LED lamp, zodat het net een echte vlam lijkt.

waterdamp haard


Waar wil je de sfeerhaard plaatsen?


Naast de verwarming en het design van de sfeerhaard is de plek waar je de haard wilt plaatsen van belang bij het kiezen van het juiste exemplaar. Het is mogelijk om voor een vrijstaand model te gaan. Deze kun je vrijwel overal neerzetten in jouw woning. Kies je voor inbouw? Dan moeten er van tevoren een aantal maatregelen worden getroffen. 
Kijk altijd goed wat voor model je aanschaft. Sommige sfeerhaarden zijn namelijk uitsluitend geschikt voor inbouw. 

Wat is de beste sfeerhaard voor jou?


Wanneer je weet aan welke eigenschappen de sfeerhaard moet voldoen, kun je gericht gaan zoeken. In de webshop van Diamondflame vind je verschillende soorten sfeerhaarden; zowel inbouwhaarden als waterdamp haarden. Je schakelt onze vakmensen bovendien ook in voor het maken van een op maat gemaakt meubel voor jouw haard. En indien gewenst komen we deze ook bij je thuis plaatsen; wel zo makkelijk.
Bestel de beste sfeerhaard voor jou eenvoudig op onze website. Voor 16.00 besteld, is morgen in huis! Ook bieden wij 2 jaar garantie op al onze producten.
Terug naar blog