Wat is de beste elektrische haard met verwarming?

Wat is de beste elektrische haard met verwarming?

Wil je je huis warm en gezellig maken? Hier hoef je helemaal geen echte open haard voor te hebben! Een elektrische haard met verwarming brengt niet alleen sfeer, maar ook echte warmte in huis. En dit zonder echte vlammen, rook of een schoorsteen. Dit maakt een elektrische haard minder gevaarlijk en ook nog eens beter voor het milieu. 
Met een elektrische haard kun je het hele jaar door genieten van de sfeer: ook in de zomer! Hieronder vertellen we je meer over de beste elektrische haard met verwarming en hoe je deze kunt vinden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische haard met verwarming


Er zijn elektrische haarden met en zonder verwarming verkrijgbaar. Welke variant je koopt hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur. Een sfeerhaard brengt direct meer sfeer in de ruimte, maar deze kan dus niet altijd een ruimte verwarmen. Zoek je een elektrische haard met een verwarmingselement? Dan moet je op de volgende aspecten letten. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische haard met verwarmingHet vermogen van de haard


Hoe hoger het vermogen van een elektrische haard, hoe meer warmte deze kan produceren. De meeste sfeerhaarden hebben een vermogen van 500 tot 2000 Watt. Wil je de haard in een grote ruimte plaatsen? Dan is het verstandig om een sfeerhaard te kiezen met een hoog vermogen. In een kleine ruimte kun je dan weer een lager vermogen kiezen.
Bovendien bevatten elektrische haarden vaak meerdere warmtestanden. Zo kun je met een afstandsbediening de warmte eenvoudig aanpassen. 

Vlameffect


Het vermogen is het allerbelangrijkst om op te letten bij het kopen van een elektrische haard met verwarming. Echter, je mag het vlameffect echt niet vergeten. De vlammen creëren namelijk de sfeer en de uitstraling van de haard. Hoe realistischer het vlameffect, hoe meer het lijkt alsof je naar een echt haardvuur zit te kijken. 
Elektrische haarden hebben in de meeste gevallen verstelbare lichtintensiteiten en kleurenopties, zodat je eenvoudig de gewenste sfeer kunt creëren. 

De plaats van de haard


Voordat je een sfeerhaard gaat aanschaffen, is het handig om te bepalen waar je deze gaat plaatsen. Wil je de haard aan de muur hangen? Of toch liever inbouwen in een wand of een kast? Het is mogelijk om een vrijstaande elektrische haard met verwarming te kopen, maar er zijn ook speciale inbouwhaarden. Bovendien kunnen deze voor je worden ingebouwd, zodat jij niks meer hoeft te doen!

De beste elektrische haard met verwarming van Diamondflame


Wat de beste elektrische haard met verwarming is, hangt af van jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren. In onze webshop vind je diverse sfeerhaarden met een verwarmingselement. Onze Royal Diamond sfeerhaarden zijn allemaal uitgerust met een instelbare verwarming. Je kiest helemaal zelf hoeveel warmte de haard geeft en ook is het mogelijk om de verwarming volledig uit te zetten. Zo kun je ook op een warme zomeravond genieten van een knus vlammenspel.
Bovendien zijn de haarden van Diamondflame in verschillende formaten beschikbaar en bieden ze hierdoor verschillende installatiemogelijkheden. Hang de haard bijvoorbeeld aan de muur of laat deze inbouwen in een cinewall!
Terug naar blog