Waar kun je een sfeerhaard het beste plaatsen?

Waar kun je een sfeerhaard het beste plaatsen?

Een sfeerhaard is energiezuinig, sfeervol en makkelijk te installeren. Ben je overtuigd van de voordelen en wil je binnenkort een elektrische sfeerhaard aanschaffen? Je stopt de haard in het stopcontact en je kunt genieten van een prachtig vlammenspel. Maar waar kun je de sfeerhaard nu het beste plaatsen? Wil je deze inbouwen in een schouw of wegwerken in een bestaande muur? En is het ook mogelijk om een sfeerhaard buiten te plaatsen?
Hieronder vertellen we je waar je een sfeerhaard het beste kunt plaatsen en zetten we de mogelijkheden voor je op een rij.

Een sfeerhaard is geschikt voor iedere ruimte


Het leuke aan een elektrische sfeerhaard is dat je niet gebonden bent aan een schoorsteen of gasaansluiting. Het maakt dus eigenlijk niet uit waar je de haard plaatst. Je hebt enkel een stopcontact nodig voor de installatie. 
De sfeerhaard is ideaal voor in de woonkamer en slaapkamer, maar ook is de energiezuinige haard geschikt voor in de keuken en badkamer. Je kunt er echt alle kanten mee op. Bovendien komen elektrische haarden ook goed tot zijn recht in professionele omgevingen, zoals een kantoor, restaurant of hotel. 

Een sfeerhaard is geschikt voor iedere ruimteEen sfeerhaard inbouwen


In principe kun je de sfeerhaard overal neerzetten waar je maar wilt. Toch kiezen veel van onze klanten voor een inbouwhaard. Deze inbouwhaarden zijn verkrijgbaar in diverse ontwerpen en afwerkingen en kunnen op diverse manieren worden ingebouwd. Zo is het mogelijk om de haard te plaatsen in een muur, schouw of cinewall. 

Schouw


Omdat elektrische haarden niet warm worden, kun je ze zonder gevaar in meubelstukken plaatsen. Zo ook in een schouw. Het is mogelijk om zelf een schouw te creëren voor de haard, maar het is ook een optie om deze in een bestaande schouw te verwerken. 

In de muur


Wil je de haard in de muur plaatsen? Op deze manier creëer je een strak geheel en bespaar je ook nog eens ruimte. Natuurlijk is het wel belangrijk of er genoeg ruimte is in de wand. Als dit niet het geval is, kun je de haard ook aan de wand monteren. 

In een cinewall


Heb je altijd al gedroomd van een thuisbioscoop? Dan is een cinewall echt iets voor jou! Een sfeerhaard wordt vaak gecombineerd met een televisie. Deze worden alle twee in een op maat gemaakte wand geplaatst, zodat er een echte eyecatcher wordt gecreëerd. En je hoeft je ook geen zorgen te maken over snoeren, deze worden netjes weggewerkt. 
Lees hier hoe je een sfeerhaard kunt inbouwen ->

Zijn er ook sfeerhaarden voor buiten?


Steeds meer mensen willen niet alleen sfeer in huis brengen, maar ook in de tuin. Er zijn dan ook speciale sfeerhaarden voor buiten verkrijgbaar. Met deze haarden creëer je luxe en sfeer in je veranda of overkapping. Echter, niet iedere elektrische sfeerhaard is geschikt voor buiten. Het is dan ook belangrijk dat je goed controleert of de haard wel echt bedoeld is voor buiten.
Terug naar blog