Sfeerhaard met of zonder warmte?

Sfeerhaard met of zonder warmte?

Lekker opwarmen bij een warme open haard; traditionele open haarden worden voornamelijk gebruikt voor de warmte. Maar bij elektrische sfeerhaarden is dit niet altijd het geval. Deze worden namelijk hoofdzakelijk geplaatst voor de sfeer. Je kunt dus genieten van het vlammenspel zonder echte warmte te voelen. Dit maakt de haard ook ideaal voor warme zomeravonden!
Maar wat is nu de beste keuze: kies je voor een sfeerhaard met of zonder warmte? En als je dan wel voor een verwarmingselement kiest, is dit wel energiezuinig? Op deze vragen geven onze experts antwoord. Lees snel verder! 

Elektrische sfeerhaard met warmte


Er zijn zowel elektrische haarden met en zonder warmte verkrijgbaar. Sfeerhaarden met een verwarmingselement zorgen ervoor dat er warme lucht in de ruimte wordt geblazen. Er is geen rookkanaal of schoorsteen nodig om deze warmte te produceren; enkel een stopcontact is voldoende.
Een elektrische haard produceert geen echte vlammen. Dit maakt deze moderne haard 100% veilig. Het verwarmingselement bevindt zich aan de achterzijde van de haard. Hierdoor kunnen jij en je kids of huisdieren zich niet branden. Bovendien zijn elektrische haarden uitgerust met een oververhitting-beveiliging. De kachel schakelt dus automatisch uit wanneer deze te warm wordt. 
Wat is de beste elektrische haard met verwarming?

Sfeerhaard met of zonder warmteIs een sfeerhaard met warmte energiezuinig?


Een sfeerhaard met warmte verbruikt energie. Dit kun je dus ook terug gaan zien in je energierekening. Nu vraag jij je natuurlijk af hoeveel een elektrische haard verbruikt. Hoe meer vermogen de haard heeft, hoe meer warmte deze afgeeft en hoe meer energie je verbruikt. Daarnaast speelt natuurlijk ook het aantal branduren mee. Wanneer je de haard maar kort gebruikt op een laag vermogen, vallen de energiekosten laag uit.

Waarom een sfeerhaard zonder warmte?


Sfeerhaarden zorgen voor sfeer en gezelligheid, ook wanneer deze geen warmte uitstralen. Een sfeerhaard zonder warmte ziet er grotendeels hetzelfde uit als een haard met warmte, alleen bevat deze geen verwarmingselement. Je geniet nog steeds van een realistisch vlammenspel, maar nu zonder verwarming.
Aangezien een sfeerhaard geen verwarmingselement bevat, is deze ook een stuk energiezuiniger. Wanneer je de kachel normaal gebruikt, heeft het bijna geen invloed op je energierekening. Je verbruikt namelijk slechts een paar Watt per uur. Je kunt dus op een duurzame manier genieten van een knusse sfeer in huis. 

Conclusie: sfeerhaard met of zonder warmte?


Of je voor een sfeerhaard met of zonder warmte kiest, is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Wanneer je graag wilt opwarmen bij een warme kachel kies je voor een elektrische haard met een verwarmingselement. Wil je graag sfeer creëren en niet al te veel energie verbruiken? Dan is een sfeerhaard zonder warmte de beste keuze voor jou.
Heb je hulp nodig bij het kiezen van een sfeerhaard met of zonder warmte? Je kunt ons altijd om advies vragen. Chat met een van onze professionals of bel ons op+31(0)6 4344 9595. Wil je de haarden toch liever in het echt bekijken? Dat kan in onze showroom in Utrecht! Maak nu een afspraak.
Terug naar blog