Sfeerhaard met LED verlichting: hoe werkt het?

Sfeerhaard met LED verlichting: hoe werkt het?

Een elektrische haard bevat geen echte vlammen, maar LED vlammen. Het vlammenspel lijkt levensecht, maar dit effect wordt gecreëerd door LED verlichting. Met een afstandsbediening kies je zelf de kleur en intensiteit van de vlammen; je bepaalt de sfeer in de ruimte dus helemaal zelf! Een sfeerhaard met LED verlichting brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo ziet het er niet alleen stijlvol uit, maar ook is het beter voor het milieu. 
Ontdek hier de vele voordelen van een sfeerhaard met LED verlichting. 

Voordelen van een sfeerhaard met LED verlichting


Steeds meer mensen vervangen hun traditionele gashaard door een moderne elektrische sfeerhaard. Dankzij de nieuwste LED technologie zien sfeerhaarden er levensecht uit. Ze creëren een realistisch vlammenspel en zijn veiliger dan traditionele open haarden. Ze werken namelijk niet op gas of vuur, maar op elektriciteit. Je hoeft enkel de stekker in het stopcontact te steken.

Laag stroomverbruik


LED verlichting staat bekend om zijn energiezuinigheid. Een elektrische haard met LED verlichting verbruikt weinig energie en is duurzamer dan een traditionele open haard. Houd er echter rekening mee dat wanneer je een sfeerhaard met verwarming koopt, je meer stroom verbruikt dan met een sfeerhaard zonder verwarming. 
Lees hier meer over het energieverbruik van een elektrische haard. 

LED verlichting gaat lang mee


LED lampen gaan gemiddeld 35.000 branduren mee. Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoe vaak je de sfeerhaard gebruikt, maar bij normaal gebruik gaat LED verlichting wel 5 tot 10 jaar mee. Je elektrische haard blijft dus lang branden!

Zelf de sfeer in de ruimte bepalen


LED technologie wordt steeds geavanceerder. Met een druk op de knop kun je de lichtkleur en -intensiteit naar wens aanpassen. Maak de vlammen zo realistisch mogelijk of geef ze een opvallende blauwe, paarse of rode kleur. Je bepaalt zelf de sfeer in de ruimte.

Geschikt voor iedere ruimte; ook de badkamer


Om een sfeerhaard met LED verlichting te gebruiken, heb je alleen een stopcontact nodig. Dit maakt de haard geschikt voor in iedere ruimte, ook voor de badkamer, keuken of slaapkamer. 

De haard wordt niet warm


Een traditionele open haard wordt bij gebruik erg warm. Dit kan gevaarlijk zijn met kleine kinderen of huisdieren in de buurt. Een haard met LED verlichting wordt daarentegen niet warm en is hierdoor een stuk veiliger. De warmte van de haard komt niet van de vlammen, maar van een verwarmingselement aan de achterkant. Hier kunnen je kinderen of huisdieren niet per ongeluk tegenaan komen. 

Koop hier een elektrische sfeerhaard met LED verlichting


De elektrische sfeerhaarden in het assortiment van Diamondflame zijn voorzien van Multi Colour Smart LED Technology. Met een touchscreen in de haard of een afstandsbediening stel je zelf de kleur, vlamhelderheid en vlamsnelheid in. We hebben verschillende soorten elektrische sfeerhaarden met LED verlichting in ons assortiment:Ben je benieuwd naar onze sfeerhaarden met LED vlammen? Neem een kijkje in onze webshop. Stuur ons bij vragen gerust een berichtje via WhatsApp of neem contact op via de telefoon of e-mail.
Terug naar blog