Hoe werkt een elektrische haard precies?

Hoe werkt een elektrische haard precies?

De elektrische haard is de laatste jaren enorm populair geworden. Dit heeft uiteraard alles te maken met de duurzaamheid van sfeerhaarden. Toch krijgen we nog vaak de vraag: hoe werkt een elektrische sfeerhaard precies? Door de technologie van nu lijken de vlammen levensecht én voel je ook nog eens echte warmte. En dit zonder gas! 
Hieronder vertellen we je precies hoe een elektrische haard werkt. Daarnaast zetten we een aantal voordelen van een sfeerhaard op een rij. Lees snel verder!

Hoe werkt een elektrische haard?


Een elektrische haard werkt op elektriciteit en is dus niet hetzelfde als een klassieke open haard. Je hebt alleen een stopcontact nodig en geen gasaansluiting. Dit maakt de haard geschikt voor iedere ruimte, zelfs de badkamer!
Elektrische haarden hebben een vlam-effect dat wordt gecreëerd door LED verlichting. Dit effect bedien je met een afstandsbediening. Je kiest dus zelf welke sfeer je wilt projecteren in de ruimte. Door de nieuwste technologieën zien sfeerhaarden er levensecht uit. Er zijn zelfs modellen die een knisperend geluid produceren. Zo lijkt het net alsof je voor een echte open haard zit!

Geeft een elektrische haard warmte af?


Niet alle elektrische haarden geven warmte af, maar dit is wel zeker mogelijk. Sommige soorten haarden hebben een elektrisch verwarmingselement. Door dit verwarmingselement wordt er als het ware warme lucht de kamer in geblazen. Je bedient de warmte eenvoudig via de afstandsbediening en je kunt in sommige gevallen de warmtefunctie ook helemaal uit zetten. Zo geniet je ook in de zomer van een prachtig vlammenspel.

Een sfeerhaard aansluiten: zo werkt het


Hoe sluit je een elektrische haard aan? Dit is eigenlijk heel gemakkelijk. Aangezien je geen gasaansluiting of schoorsteen nodig hebt, ben je zo klaar. De haard werkt via een plug en play principe. Steek het stekker in de stopcontact en de sfeerhaard werkt!
Er zitten natuurlijk wel een snoer verbonden aan de haard. Het is natuurlijk het mooist als deze verborgen kan worden achter een muur of schouw. Gelukkig kunnen de snoeren van onze haarden heel makkelijk verstopt worden. Bovendien is een cinewall op maat ook perfect voor het verstoppen van snoeren en stopcontacten.

Voordelen van een elektrische haard


Hieronder zetten we nog een paar voordelen van een elektrische haard ten opzichte van een gashaard op een rij.
✓ Praktisch: geen onderhoud en makkelijke installatie
✓ Veilig want geen levensechte vlammen
✓ Duurzaam alternatief voor een klassieke haard
✓ Geschikt voor iedere ruimte, ook de badkamer!
Je weet nu hoe een elektrische haard werkt. Of je nu een model met of zonder verwarming wilt; haarden geven ontzettend veel sfeer aan de ruimte! Neem een kijkje in de webshop van Diamondflame en ontdek ons grote aanbod. Wij bieden onder andere inbouw-, driezijdige- en waterdamphaarden. Vandaag besteld, morgen in hui!
Kun je het geschikte model niet vinden? Of weet je niet goed welke haard het beste bij jou past? Neem gerust contact op met onze klantenservice! Wij geven je graag advies.
Terug naar blog