Hoe kan ik een sfeerhaard inbouwen?

Hoe kan ik een sfeerhaard inbouwen?

Heb je een mooie sfeerhaard aangeschaft bij Diamondflame? Je steekt de stekker in het stopcontact en je kunt genieten van het prachtige vlammenspel. Het installeren van een elektrische sfeerhaard is heel makkelijk, maar we kunnen heel goed voorstellen dat je de haard wilt inbouwen in een wand. Zo creëer je namelijk een nog luxer effect. Maar hoe kan ik een sfeerhaard inbouwen?
Wij vertellen je aan de hand van een handig stappenplan hoe je een sfeerhaard kunt inbouwen in een wand, schouw of ander meubel. Het is makkelijker dan je denkt!

Hoe een sfeerhaard inbouwen?


Een inbouw sfeerhaard wordt in een muur of een meubel gemonteerd. De haard steekt dus niet uit, maar verdwijnt geheel in de muur. Als je een elektrische haard wilt inbouwen, heb je dus wel ruimte in de muur nodig. 
Er zijn verschillende manieren waarop je een sfeerhaard kunt inbouwen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de haard in de muur of in een schouw te plaatsen. Maar ook kun je een ware cinewall creëren. Dit is een bioscoopwand die bestaat uit een televisie en een elektrische haard. 

Stappenplan elektrische sfeerhaard inbouwen


Oké, je hebt een elektrische inbouwhaard besteld en je weet waar je deze wilt monteren. Om de installatie zo makkelijk mogelijk te maken, doorloop je de volgende stappen.

1. Voorbereidingen treffen


Aangezien een elektrische haard werkt met een plug-and-play systeem is het belangrijk dat er een stopcontact in de buurt is. Houd rekening met een snoerlengte van ongeveer 2 meter. Je kunt natuurlijk ook een verlengsnoer of stekkerdoos gebruiken, maar deze zijn een stuk lastiger weg te werken.

2. De juiste afmetingen bepalen


Als je een sfeerhaard gaat inbouwen, is het uiteraard belangrijk om rekening te houden met de grootte van de sfeerhaard en de grootte van de wand. Natuurlijk moet de haard in de muur passen, maar kijk ook naar welke grootte er bij jouw ruimte past. Heb je een grote woonkamer? Dan kan een sfeerhaard snel wegvallen als deze niet in verhouding is met de rest van de ruimte.
Wanneer je de haard gaat inbouwen in een wand, teken je de afmetingen op de wand met een potlood. Controleer of deze lijnen recht zijn met een waterpas. Vervolgens zaag je langs deze lijnen. Om de haard daadwerkelijk te bevestigen plaats je een balk aan de achterkant. Een wandhaard wordt daarentegen met een muurbeugel aan de muur bevestigd.

3. Afwerking


De afwerking kan verschillen per sfeerhaard. En dan hebben we het vooral over de randen van de haard. Deze kun je in sommige gevallen eenvoudig op de haard klikken, maar bij andere modellen plak je deze erop.

Stappenplan elektrische sfeerhaard inbouwenZelf een sfeerhaard inbouwen of laten doen door Diamondflame?


Je kunt een sfeerhaard heel goed zelf inbouwen, maar houd er rekening mee dat dit best een tijdrovende klus kan zijn. Wil je deze taak liever uitbesteden? Diamondflame plaatst jouw elektrische sfeerhaard graag voor je in een wand, tv-meubel of open haard. Zo kun jij binnen no-time genieten van een prachtig vlammenspel. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie! Bovendien kunnen we ook een cinewall op maat maken.
Terug naar blog