Een vrijstaande of ingebouwde sfeerhaard - Wat past bij jou?

Een vrijstaande of ingebouwde sfeerhaard - Wat past bij jou?

Wil je gezelligheid en warmte creëren zonder schoorsteen of open vuur? Dan is een elektrische haard de beste keuze. Echter, wanneer je op zoek gaat naar een sfeerhaard, kom je verschillende modellen tegen. Allereerst is er één belangrijke keuze die je moet maken: kies je voor een vrijstaande of ingebouwde sfeerhaard? Welke variant past het beste in jouw interieur? En is het wel mogelijk om een haard in te bouwen bij jou thuis?  Hieronder vertellen we je meer over de kenmerken en voordelen van vrijstaande en ingebouwde sfeerhaarden. Wij helpen je de juiste keuze te maken die past bij jouw ruimte en de sfeer die je thuis wilt creëren. 

Het verschil tussen een vrijstaande en ingebouwde sfeerhaard

Er zijn diverse soorten sfeerhaarden verkrijgbaar. Van driezijdige haarden tot waterdamp haarden: er is altijd een haard die perfect bij jouw behoeften én ruimte aansluit. Sfeerhaarden kun je vaak vrijstaand, maar ook ingebouwd kopen. Wat is eigenlijk het verschil? We leggen het je uit. Een inbouwhaard wordt ergens in gemonteerd. Dit kan een muur zijn, maar ook een kast of een open haard. Het is mogelijk om een volledig nieuw haardmeubel te maken, maar een ingebouwde sfeerhaard kan ook in een bestaande schouw of open haard worden geplaatst. Het is bij ons ook mogelijk om je sfeerhaard te combineren met een cinewall. Deze cinewall maken we indien gewenst helemaal op maat! Een vrijstaande sfeerhaard wordt niet ingebouwd in een muur of meubel, maar staat op zichzelf. Deze haard kun je vrijwel overal plaatsen, als er maar een stopcontact in de buurt is. 

Kan ik een sfeerhaard inbouwen?

In vrijwel alle situaties is het mogelijk om een sfeerhaard in te bouwen. Als je geen bestaande open haard of schouw hebt, kun je er eentje op maat laten maken. Het voordeel van een ingebouwde sfeerhaard is dat je het haardmeubel helemaal zelf kunt ontwerpen. Zo kies je de stijl en uitstraling volledig zelf.  Om de vlammen er echt uit te laten springen, zijn onze inbouwsfeerhaarden volledig zwart. Wel is het belangrijk om op de lijst of omranding van de haard te letten. Sommige haarden hebben een minimale omranding waardoor deze volledig wegvalt in de muur. 

Kies jij een vrijstaande of ingebouwde sfeerhaard?

Wat kies jij: een vrijstaande of ingebouwde sfeerhaard? Ga voor een inbouwhaard als je een strak en modern geheel wilt creëren. Of voor de vrijstaande haard als je het gevoel van een traditioneel haardvuur wilt nabootsen. Beide varianten zijn een echte aanwinst voor jouw ruimte. Twijfel je waar je jouw sfeerhaard moet plaatsen? Onze experts helpen je bij het kiezen van de juiste plek of maken een haardmeubel voor je op maat.
Terug naar blog