Een elektrische sfeerhaard kopen: waar moet je op letten?

Een elektrische sfeerhaard kopen: waar moet je op letten?

Wil je graag sfeer en gezelligheid toevoegen aan je interieur, maar heb je geen schoorsteen of rookkanaal? Dan is een elektrische sfeerhaard de juiste keuze voor jou! Een sfeerhaard is een modern en 100% veilig  alternatief voor een traditionele open haard. Wil je een elektrische sfeerhaard kopen? Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten voordat je er eentje aanschaft. Onze experts vertellen alles wat je moet weten!

De plaats van de sfeerhaard


Als je een elektrische sfeerhaard gaat kopen, is het handig om van tevoren de plaats van de haard te bepalen. Er zijn namelijk verschillende soorten haarden, zoals inbouwhaarden en driezijdige haarden en deze passen niet allemaal op dezelfde plek. Het is voornamelijk belangrijk om naar het formaat van de haard te kijken. Wil je de haard bijvoorbeeld graag in een schouw plaatsen? Dan kies je voor een speciale inbouwhaard met de juiste afmetingen.  
Daarnaast is de aansluiting van belang. Je hebt gelukkig geen schoorsteen of rookkanaal nodig om een elektrische haard te installeren. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact. Kijk daarom altijd even of er een stopcontact in de buurt is van de plaats waar je de haard wilt plaatsen. Is er geen stopcontact? Dan zou je dit eventueel kunnen oplossen met een stekkerdoos en verlengsnoer. 

Met of zonder verwarmingselement?


Een elektrische sfeerhaard lijkt op een traditionele haard vanwege het vlammenspel, maar ook door de warmte die het af kan geven. Echter, niet iedere elektrische haard bevat een verwarmingselement. Om deze reden is het belangrijk om van tevoren te bepalen of je een haard met of zonder verwarming wilt kopen. 
Wil je graag sfeer en gezelligheid creëren? Dit kun je ook heel goed doen met een haard zonder verwarming. Wil je wel graag voor een warm vuurtje kunnen zitten? Dan is het belangrijk om te kijken naar het vermogen van de elektrische haard. In een grote ruimte kies je voor een exemplaar met een hoog vermogen. Er geldt namelijk; hoe hoger het vermogen, hoe meer warmte. Kijk daarnaast ook goed naar de verschillende warmtestanden.

Met of zonder verwarmingselementDe nieuwste technologieën


Elektrische sfeerhaarden maken gebruik van verschillende technologieën om een realistisch vlammenspel te creëren. De kachel kan bijvoorbeeld gebruik maken van led verlichting of waterdamp. Deze twee technieken creëren een ander soort vuur. 
Een elektrische haard met de nieuwste led technologie creëert een projectie van een vuur door middel van led verlichting. Een waterdamp haard werkt net even iets anders. Bij deze soort haard ontstaat er een lichte nevel die vervolgens wordt verlicht door een lamp.
Aangezien er verschillende technologieën zijn om een vlammenspel te creëren, kun je zelf kiezen welke soort vlam je het mooist vindt. 

Vind de perfecte sfeerhaard in onze webshop


Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische sfeerhaard. Door van tevoren een wensenlijstje te maken, kun je heel eenvoudig de perfecte haard vinden. Gebruik de handige filteroptie in de webshop van Diamondflame en vindt binnen enkele seconden de juiste kachel met of zonder verwarmingselement.
Heb je hulp nodig bij het kiezen van een elektrische sfeerhaard? Onze experts helpen je graag. Stuur je vraag via de chat of maak een afspraak in onze showroom. In de showroom in Utrecht kun je onze sfeerhaarden in het echt bekijken en krijg je advies op maat. Maak hier een afspraak.
Terug naar blog