5 voordelen van een elektrische sfeerhaard in huis

5 voordelen van een elektrische sfeerhaard in huis

Kan jouw woonkamer, slaapkamer of andere ruimte wel wat meer gezelligheid gebruiken? Maar wil je liever geen houtkachel of gashaard in huis hebben? Een elektrische haard brengt net zoveel sfeer in de ruimte, maar dan zonder echt vuur! Een sfeerhaard biedt een moderne en praktische oplossing voor het creëren van een echt haardvuureffect, maar dan zonder de nadelen en veiligheidsrisico’s van traditionele open haarden. In dit artikel zetten we de voordelen van een elektrische sfeerhaard in huis op een rij. En om het eerlijk te houden, delen we ook een paar nadelen.
Hier lees je alle ins and outs over elektrische sfeerhaarden.

1. De uitstraling van een echt haardvuur


Een elektrische haard biedt de mogelijkheid om de warmte en sfeer van een echt haardvuur te creëren, zonder dat er echt vuur aan te pas komt. Dit betekent dat het verzamelen van hout, het aanmaken van vuur en het reinigen van roet en as niet meer nodig is. Je hebt enkel een stopcontact nodig om het toestel van stroom te voorzien en je kunt direct genieten van een gezellig en realistisch ogend vlammenspel.
Elektrische haarden beschikken over instelbare verwarmings- en vlameffecten, zodat je de sfeer naar wens aan kunt passen. Ook is het mogelijk om het verwarmingselement helemaal uit te schakelen waardoor je de haard ook gewoon in de zomer kunt gebruiken. 

De uitstraling van een echt haardvuur


2. Veilig in gebruik


Een groot voordeel van elektrische haarden ten opzichte van traditionele varianten, is dat ze veilig zijn. Ze hebben geen open vuur, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over vliegende vonken. Ook is er geen brandgevaar aangezien de haard volledig werkt op elektriciteit. Daarnaast stoten sfeerhaarden geen schadelijke stoffen uit, zoals rook of koolmonoxide. Dit maakt ze erg geschikt voor appartementen of huizen zonder schoorsteen of ventilatiesysteem.
Ook als je kinderen of huisdieren hebt, kun je een sfeerhaard aanschaffen. Deze wordt namelijk niet heet aan de buitenkant en dit vermindert de kans op brandwonden of ongelukken. 

3. Eenvoudig te installeren én te verplaatsen


Het kan best nog een klus zijn om een gashaard of houtkachel aan te sluiten. Maar een elektrische haard installeer je eenvoudig via een plug-and-play systeem. Je steekt de stekker in het stopcontact en je geniet van een levensecht vlammenspel. Bovendien kun je de haard ook makkelijk verplaatsen naar een andere kamer of zelfs meenemen bij een verhuizing. 

Eenvoudig te installeren én te verplaatsen


4. Elektrische sfeerhaarden zijn energiezuinig


Je kunt elektrische haarden gerust gebruiken zonder al te veel energie te verbruiken. Je hebt namelijk de mogelijkheid om het vlameffect in te schakelen zonder verwarming. Hierdoor kun je het hele jaar door genieten van de gezellige sfeer zonder extra energiekosten te betalen. En wanneer je wel warmte nodig hebt, zijn elektrische haarden vaak voorzien van efficiënte verwarmingselementen die de ruimte snel en gelijkmatig kunnen verwarmen. 
Bovendien beschikken diverse modellen ook over verschillende warmtestanden, zodat je zelf kunt instellen hoeveel vermogen de haard verbruikt. 

5. Handige extra functies, zoals timers


Een ander belangrijk voordeel van een elektrische haard is dat deze vaak extra functies en gemakken biedt. Denk bijvoorbeeld aan een afstandsbediening of app waarmee je het toestel kunt bedienen. Maar ook maak je gebruik van handige timers en thermostaatregelingen. Deze functies maken het makkelijk om de haard aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren en levensstijl.

De nadelen van een elektrische sfeerhaard 


Hoewel elektrische haarden veel voordelen bieden, zijn er ook enkele nadelen waarmee je rekening moet houden. 

Beperkte warmteafgifte


Elektrische haarden kunnen warmte afgeven, maar de warmteafgifte is over het algemeen beperkt in vergelijking met traditionele haarden. Wanneer je een grote ruimte wilt verwarmen, is een elektrische sfeerhaard mogelijk niet voldoende.

Geen echte houtgeur


Wanneer mensen denken aan een open haard, denken zij aan vlammen en de geur. De echte houtgeur ontbreekt echter bij een sfeerhaard. De haard geeft namelijk geen geur af. 

Afhankelijk van elektriciteit


Aangezien elektrische haarden werken op elektriciteit, moet er wel een stopcontact in de buurt zijn om de haard te kunnen gebruiken. 

De nadelen van een elektrische sfeerhaard <br>


Ervaar de voordelen in het echt met onze hoogwaardige sfeerhaarden!


Of je nu graag een bron van warmte en comfort wilt creëren, of gewoon de sfeer van een haardvuur wilt ervaren zonder de risico’s van een traditionele open haard, een elektrische sfeerhaard kan een grote toevoeging zijn aan je woning. In het assortiment van Diamondflame vind je diverse soorten sfeerhaarden, mét en zonder warmte. We bieden zowel luxe inbouwhaarden als driezijdige en waterdamp haarden. En voor ieder budget is er een geschikte haard. Bestel vandaag nog en ervaar de voordelen van een elektrische haard in het echt!
Terug naar blog