Welke wandbekleding in de woonkamer? 3x luxe wandbekleding

Welke wandbekleding in de woonkamer? 3x luxe wandbekleding

Ben je op zoek naar nieuwe wandbekleding voor in de woonkamer? Maar wil je niet zomaar een behangetje op de muur plakken? Met luxe wandbekleding geef je de ruimte een volledig nieuwe uitstraling. Je krijgt misschien zelfs een beetje het hotelgevoel, en dat in eigen huis! Er zijn veel verschillende soorten wanddecoratie: van stoere houten panelen tot klassieke sierlijsten. Welke wandbekleding past het beste bij jouw interieur? 
In dit artikel zetten we drie verschillende soorten luxe wandbekleding op een rij waarmee je jouw woonkamer een echte make-over geeft.

Akupanelen: luxe houten wandpanelen


Hout is niet meer weg te denken uit ons interieur. Het zorgt voor een warme en gezellige sfeer in huis. Maar naast houten meubels, is het ook mogelijk om je wanden te bekleden met hout. Met akupanelen, oftewel houten wandpanelen, creëer je een echte eyecatcher in huis. Bovendien zijn de panelen verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat deze naadloos aansluiten bij de rest van je interieur. 
Akupanelen geven de woonkamer een luxe uitstraling. Daarnaast zorgen de panelen ook voor isolatie en geluiddemping. Dus heb jij last van een galm of echo in de woonkamer? Dan lossen houten wandpanelen dit op. 
Houten wandpanelen zijn niet alleen geschikt voor in de woonkamer, maar je plaatst ze ook in andere ruimtes. Ze staan bijvoorbeeld ook erg goed in de slaapkamer in combinatie met een cinewall op maat.

luxe houten wandpanelenLederen behang


Naast hout kan ook leer worden aangebracht op de muur. Leren wandbekleding is een echte blikvanger en ziet er bijzonder, stijlvol en luxe uit. Lederen behang is niet hetzelfde als normaal behang. Het is een natuurproduct en ieder stuk is uniek qua kleur en structuur. Aangezien het in verschillende tinten verkrijgbaar is, kun je er alle kanten mee op.
Leren wandbekleding in de woonkamer is stoer en stijlvol tegelijk. Je kunt er een hele wand mee bekleden, maar het is ook mogelijk om het aan te brengen rondom een schouw of elektrische sfeerhaard.

Sierlijsten


Sierlijsten geven een echt gevoel van luxe. Ze werden vroeger niet voor niets in paleizen en kastelen gebruikt. Ze passen tegenwoordig ook erg goed in een modern interieur. Je geeft als het ware een klassiek tintje aan jouw moderne interieur. Ze geven karakter aan de ruimte en het is daardoor de perfecte wandbekleding voor in de woonkamer.
Je kunt sierlijsten zowel op de muur als op het plafond aanbrengen. Ook is het mogelijk om er foto’s of posters in te plaatsen. Daarnaast zijn sierlijsten perfect voor het wegwerken van bedrading of beschadigingen aan je wand of plafond.

Diamondflame biedt een totaaloplossing voor jouw interieur


Is jouw woonkamer wel toe aan een complete make-over? Je creëert eenvoudig een luxe uitstraling met de juiste wandbekleding. Diamondflame geeft je graag interieuradvies en helpt bij het kiezen van de juiste luxe wanddecoratie. Laat bijvoorbeeld een cinewall op maat maken met een elektrische haard en akupanelen. Wij bieden een totaaloplossing voor jouw interieur. Zo zorgen we ervoor dat je het interieur van je dromen krijgt!
Terug naar blog