Wat is een cinewall en wat zijn de voordelen?

Wat is een cinewall en wat zijn de voordelen?

Je hebt het misschien wel eens voorbij zien komen in een woonprogramma of -magazine: de cinewall. Een cinewall, ook wel een televisiewand genoemd, is razend populair in moderne woonkamers. En dit is niet zo gek, want je creëert er een ware thuisbioscoop mee. Dus ben je een echte filmliefhebber? Of wil je een echte eyecatcher creëren? Lees dan snel verder en kom alles te weten over een cinewall. 

Wat is een cinewall?


Een cinewall is een wand waarin een televisie, sfeerhaard, verlichting en audio wordt verwerkt. Daarnaast is het mogelijk om opbergruimte of ruimte voor accessoires te creëren. Deze wand wordt voor een bestaande muur geplaatst zodat er ruimte is om alle elektriciteitsdraden netjes weg te werken. Dit zorgt voor een strakke, nette uitstraling. 
Het is mogelijk om een cinewall helemaal zelf samen te stellen. Zo kies je zelf de afmetingen, de sfeerhaard (met of zonder verwarming), het materiaal en de gewenste afwerking. Op deze manier past de wand volledig bij jouw interieur. 

Cinewall met of zonder sfeerhaard


In een woonkamer is de televisie het belangrijkste accessoire, maar je wilt ook gezellig rond de haard kunnen zitten. Met een cinewall hoef je je aandacht niet meer te verdelen; je kijkt tegelijkertijd naar de televisie en sfeerhaard. Een wand met televisie en haard zorgt voor de ultieme chillplek, maar het is ook mogelijk om een wand zonder haard te laten maken. Laat de sfeerhaard weg en maak plaats voor een soundbar of handige opbergruimte. 

Cinewall met of zonder sfeerhaardVoordelen van een cinewall


Met een cinewall creëer je een echte eyecatcher in huis. De wand trekt meteen de aandacht en de sfeerhaard zorgt voor het gezellige, knusse gevoel. Maar er zijn nog meer voordelen:

Luxe uitstraling


Een cinewall zorgt voor een luxe en moderne uitstraling in huis. Sommigen zeggen er het echte hotelgevoel van te krijgen dankzij het strakke uiterlijk en de sfeerhaard. Wanneer je altijd al gedroomd hebt van een thuisbioscoop is een televisiewand de juiste keuze.

Elektriciteitskabels verbergen


Een groot voordeel van een cinewall is dat je de elektriciteitskabels op een eenvoudige manier kunt verbergen. Een televisie, sfeerhaard, audiosysteem en verlichting zorgen voor veel verschillende kabels en draden. Hier zie je echter niks meer van dankzij de handige voorzetwand. 

Zelf samenstellen en op maat laten maken


Een televisiewand kan volledig op maat worden gemaakt. Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden en soorten afwerkingen. Zo is het mogelijk om opbergruimte of een aantal open ruimtes in de wand te integreren. 

Ook geschikt voor andere ruimtes


De cinewall is populair in de woonkamer, maar de televisiewand is ook geschikt voor in andere ruimtes, zoals de slaapkamer of een mancave. In de slaapkamer zorgt de cinewall voor een warme, romantische uitstraling. 

Hoeveel kost het? Cinewall op maat vanaf €875,-


Wil je een cinewall op maat laten maken en ben je benieuwd naar de kosten? Bij Diamondflame bestel je een op maat gemaakte cinewall al vanaf €875,-. Aangezien er veel opties zijn, kunnen de kosten van een televisiewand sterk variëren. De afmetingen, de sfeerhaard en de afwerking hebben een grote invloed op de prijs. Een cinewall zonder sfeerhaard is bijvoorbeeld goedkoper dan een tv-wand met een elektrische haard. Ontvang een offerte aan en krijg een duidelijk beeld van de kosten.
Terug naar blog