Wat is de beste akoestische wandbekleding?

Wat is de beste akoestische wandbekleding?

Ben je op zoek naar stijlvolle wandbekleding voor in de woonkamer, slaapkamer of een andere ruimte in je huis? De keuze van de juiste wandbekleding maakt een wereld van verschil. Niet alleen qua uitstraling en sfeer, maar ook kan het de akoestiek in de ruimte behoorlijk verbeteren. Of je nu een rustige plek wilt creëren om te werken of op zoek bent naar manieren om de galm in huis te verminderen; akoestische wandbekleding kan de oplossing zijn. 
In dit artikel vertellen we je wat de beste akoestische wandbekleding van dit moment is. Lees snel verder!

De beste akoestische wandbekleding: akupanelen


Akupanelen, ook bekend als akoestische wandpanelen, zijn panelen gemaakt van geluidsabsorberende materialen. Ze zijn speciaal gemaakt om de akoestiek in een ruimte te verbeteren en verminderen holle klanken of een vervelende galm. 

Waarom akoestische wandpanelen?


Door akoestische wandbekleding in je woning te integreren, kun je geluidsoverlast verminderen. Dit is vooral handig in drukke huishoudens of gehorige appartementen. Zo zijn harde geluiden of muziek veel minder storend voor buren, maar ook hoor je minder geluiden in aangrenzende ruimtes. Dus grenst jouw slaapkamer bijvoorbeeld aan de woonkamer? Of wil je jouw thuiskantoor extra stil maken? Dan zijn akupanelen de oplossing.
Heb je altijd al gedroomd van een thuisbioscoop? In ruimtes waar muziek, films of gaming centraal staat, wil je natuurlijk genieten van de beste geluidskwaliteit. Hier kunnen akupanelen ook bij helpen. Door akoestische wandbekleding in de ruimte toe te passen, zullen echo’s en geluidsreflecties verminderen en worden jouw muziek- of filmavondjes nog leuker!

akupanelenVoordelen van akoestische wandbekleding


Akoestische wandbekleding verbetert de akoestiek en vermindert geluidsoverlast, maar het biedt nog meer voordelen. 
  • Akoestische wandpanelen zien er stijlvol uit.
  • Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen; de panelen passen dus bij ieder interieur!
  • Akupanelen zijn gemaakt van duurzaam materiaal; het hout is FSC-gecertificeerd en het vilt is gemaakt van gerecycled plastic.
  • Zowel geschikt voor de wand als het plafond.
  • Eenvoudige montage.
  • Ze kunnen op maat worden gemaakt en worden gemonteerd door een professional.

Andere populaire soorten wandbekleding 2023


Ben je op zoek naar luxe wandbekleding? Naast akoestische wandpanelen zijn er meer populaire soorten wandbekleding, zoals marmeren panelen en sierlijsten. 

Marmeren panelen


Wil je een luxueuze uitstraling creëren? Marmeren panelen zorgen voor elegantie in het interieur. Ieder paneel is uniek, volledig recyclebaar en bestand tegen krassen en stoten. Daarnaast zijn de marmeren panelen 100% watervast. Dit maakt deze soort wandbekleding erg geschikt voor in de keuken, badkamer of toilet. 

Behang


Met luxe behang geef je je woonkamer, slaapkamer of gang op een eenvoudige en snelle manier een nieuwe uitstraling. Behang komt in allerlei verschillende kleuren, stijlen en prints. Vooral lederen behang is op dit moment populair.

Sierlijsten


Houd je van de klassieke look? Sierlijsten geven een klassiek tintje aan jouw interieur. Je kunt ze zowel op de wand als het plafond aanbrengen. Kies voor een leuk patroontje of hang de lijsten strak naast elkaar op.
Terug naar blog