Een cinewall maken: hoe doe je dat?

Een cinewall maken: hoe doe je dat?

Ben jij een echte filmliefhebber? En ga je het liefst iedere week naar de bioscoop? Je kunt op een eenvoudige manier een echte thuisbioscoop creëren met een cinewall! Groot beeld, helder geluid en geen elektriciteitsdraden in beeld: klinkt goed, toch? Je kunt zelf een cinewall maken, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Want wat is de ideale afmeting? En hoe kies je de juiste sfeerhaard? 
Wij vertellen je hieronder meer over zelf een cinewall maken. Wil je dit liever uitbesteden aan een professional? Diamondflame maakt verschillende soorten cinewalls op maat.

Wat is een cinewall?


Een cinewall wordt ook wel een bioscoopwand genoemd. Het is als het ware een wand waarin een tv wordt ingebouwd. Maar hier blijft het niet bij; je kunt er ook een elektrische haard, verlichting en audio in verwerken. Zo wordt er een unieke thuisbioscoop ervaring gecreëerd. We noemen het ook wel een luxe eyecatcher. 
Je kiest helemaal zelf hoe de cinewall eruit komt te zien. Kies zelf het materiaal, de verlichting, opbergruimte en de sfeerhaard.  

Zelf een cinewall maken: waar moet je op letten?


Als je een beetje handig bent, is het heel goed mogelijk om zelf een cinewall te maken. Maar houd er wel rekening mee dat dit klusje veel tijd in beslag neemt. Hieronder vertellen we je waar je op moet letten wanneer je zelf een cinewall gaat maken.

De afmetingen


De afmetingen zijn het allerbelangrijkst. Een cinewall sluit goed aan op de rest van de ruimte. Kies zelf of de wand de gehele muur in beslag neemt of alleen een deel ervan. Vervolgens is het belangrijk dat de tv en de sfeerhaard goed in de cinewall passen.

Materialen


In de meeste gevallen wordt een cinewall gemaakt van hout. Maar je hebt de keuze uit verschillende soorten hout. Bovendien is het mogelijk om het hout te stucen, schilderen of te bekleden met een ander materiaal, zoals leer. 

Met of zonder elektrische sfeerhaard


Een cinewall bestaat oorspronkelijk uit een wand met een tv en een sfeerhaard. Maar het is ook een optie om de sfeerhaard weg te laten. Je creëert dus dan alleen een wand met een gat voor de televisie. 

Cinewall op maat


Andere opties


Om een unieke thuisbioscoop ervaring te creëren, kun je de cinewall uitrusten met extra opties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een geluidssysteem en verlichting. Ook is het mogelijk om opbergruimte te creëren in de wand.

Wat kost een cinewall?


Wil je zelf een cinewall maken en vraag je je af hoeveel dit gaat kosten? Aangezien je zelf de grootte, het materiaal en de extra opties kunt kiezen, kan de prijs van een cinewall erg variëren. 
Een elektrische sfeerhaard kun je tegen een scherpe prijs aanschaffen op onze website. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar; er zit dus altijd een geschikt model bij voor jouw budget. Bovendien kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Kies je voor veel extra opties, zoals een soundbar of inbouwspeakers? Dan kan de prijs hoger oplopen. Aan de andere kant, je maakt maar één keer een cinewall en dit wil je natuurlijk ook goed doen!

Een cinewall op maat laten maken door Diamondflame


Vind je de uitstraling van een cinewall erg tof, maar wil je liever niet zelf aan de slag? Je kunt er ook voor kiezen om een cinewall op maat te laten maken door de professionals van Diamondflame. Je kiest nog steeds zelf het materiaal, de sfeerhaard, de opbergruimte en de verlichting. De bioscoopwand wordt 100% op maat gemaakt en voldoet dus helemaal aan jouw wensen. 
Vraag hier jouw cinewall op maat aan!
Terug naar blog