Cinewall kosten: waar worden de kosten op gebaseerd?

Cinewall kosten: waar worden de kosten op gebaseerd?

Je bent al een tijdje op zoek naar een tv-meubel dat perfect aansluit bij jouw smaak en de rest van het interieur. Toch lijk je het perfecte meubel maar niet te vinden. Dan kom je opeens een cinewall tegen. Een cinewall is multifunctioneel, ziet er luxe uit en biedt een manier om alle kabels en snoeren weg te werken. Bovendien is de televisiewand helemaal op maat samen te stellen, inclusief sfeerhaard. Maar voordat je aan dit project begint, wil je graag iets meer weten over de cinewall kosten.

De kosten van een cinewall zijn uiteraard belangrijk. Je wilt van tevoren weten waar je aan begint. Daarom vertellen we je waar de kosten op worden gebaseerd en hoe je kunt besparen op de prijs, mocht je dit willen. 

Cinewall op maat of kant-en-klaar?

De gemiddelde kosten voor een cinewall lopen sterk uiteen. Dit heeft voornamelijk te maken met het soort televisiewand dat je kiest. Er zijn kant-en-klare cinewalls en er zijn cinewalls op maat. Kant-en-klare varianten hebben standaard afmetingen en zijn al volledig afgewerkt. Je televisie, soundbar en andere apparatuur moeten er dus maar net in passen. En het is natuurlijk de vraag of de stijl wel helemaal aansluit bij jouw interieur.

De meeste mensen kiezen voor een cinewall op maat. Deze wordt volledig aangepast naar de afmetingen van jouw wand, televisie en sfeerhaard. Je kunt zelfs een plek voor de playstation of andere gameconsole creëren. Er zijn wel vaak standaardmodellen die je kunt kiezen, zoals een 3D model waarbij de televisie echt uit de wand lijkt te springen of een media cinewall die speciaal is ontworpen voor de filmliefhebber. Deze modellen kunnen wel helemaal worden gepersonaliseerd. Op deze manier creëer je een uniek meubel dat de waarde van je woning ook nog eens verhoogt. 

Waar worden de kosten van een cinewall op gebaseerd?

Je wilt een cinewall op maat laten maken. Naast de verschillende modellen zijn er nog veel meer keuzes die je moet maken. Niet alleen moet je nadenken over de afmetingen, maar ook over de extra functionaliteiten en de afwerking. De kosten van een cinewall worden gebaseerd op deze keuzes. 

1. De afmetingen

Allereerst bepaal je de afmetingen van de cinewall. Niet alleen moet je nadenken over de totale breedte en lengte van de televisiewand, maar ook over de optimale afmetingen voor de televisie en sfeerhaard. Omdat het best wel lastig is om dit goed op te meten (in verband met spelingsruimte) komen vakmensen dit vaak bij je thuis opmeten. 

Wat betreft de cinewall kosten: hoe groter de cinewall en hoe meer uitsparingen voor apparatuur, hoe hoger de prijs. Dit komt simpelweg doordat er meer materiaal en arbeidstijd nodig is om de wand te maken. 

2. Sfeerhaard of geen sfeerhaard

Terwijl je aan het nadenken bent over de afmetingen is het handig om ook al te bedenken of je een sfeerhaard in de wand wilt integreren of niet. De traditionele cinewall zoals deze eigenlijk bedoeld is, bestaat uit een wand met een televisie en een geïntegreerde haard. Zo kun je én naar een leuke film kijken én met z’n allen gezellig bij het haardvuur zitten.

Natuurlijk is het ook mogelijk om een cinewall zonder haard te laten maken. Dan bestaat de wand enkel uit een plaats waar de televisie en audioapparatuur in worden weggewerkt. Wil je voor de goedkoopste optie gaan? Dan kies je voor een televisiewand zonder haard. Dit is simpelweg voordeliger omdat je geen elektrische haard hoeft aan te schaffen. 

Toch willen we benadrukken dat een elektrische haard helemaal niet duur hoeft te zijn. Ze zijn al verkrijgbaar vanaf een prijs van 300 euro en ze geven het geheel een nog luxere uitstraling. 

3. Materialen en afwerking

De cinewall kosten bestaan uit meerdere onderdelen. Een belangrijke factor bij het bepalen van de prijs is het materiaal. Wil je dat de wand gemaakt wordt van hout, MDF of gipsplaten? Ieder materiaal heeft zijn eigen kosten. Je kunt je altijd laten informeren over de opties en de bijbehorende prijzen. 

Ook zul je al moeten nadenken over de afwerking. Hoe wil je dat de wand eruitziet? Ga je voor een klassieke houten afwerking? Of wil je akoestische panelen laten aanbrengen? Specifieke afwerkingen kunnen duurder zijn. 

4. Extra opties

Je kunt over het algemeen uit een aantal standaard ontwerpen voor cinewalls kiezen. Deze kun je vervolgens helemaal personaliseren. Zo is het een mogelijkheid om nissen in de wand te maken waar je bijvoorbeeld woondecoratie neer kunt zetten. Ook behoort geïntegreerde verlichting tot een van de mogelijkheden en is het zelfs mogelijk om een slim bedieningssysteem in het geheel te verwerken. Je kunt het bijna niet zo gek bedenken en het is mogelijk. Maar dan wel tegen een hogere prijs. 

5. Installatie aan huis

En dan het laatste onderdeel waar de cinewall kosten op worden gebaseerd, de installatie aan huis. Je betaalt vaak aparte installatiekosten voor een project. Hierdoor kan het verleidelijk zijn om de wand zelf te plaatsen en dus geld te besparen. Toch is dit niet altijd slim om te doen. Een goede installatie is namelijk belangrijk voor het beste eindresultaat. Je zult geen snoeren, kabels of naden en kieren meer zien als een professional de wand installeert. Alles staat perfect op zijn plek en werkt precies zoals het zou moeten werken. 

Kan ik zelf een cinewall maken?

Het is mogelijk om een cinewall zelf te maken. Als je een beetje handig bent, kun je je aan dit project wagen. Toch onderschatten veel mensen hoeveel werk er in gaat zitten. Allereerst moet je de voorzetwand maken, uitsparingen creëren, voldoende plek voor alle kabels en snoeren reserveren, het geheel afwerken en dan ook nog de apparatuur installeren. Het is best een grote klus. Bovendien heb je verschillende materialen nodig, zoals MDF, multiplex en zaagapparatuur. 

In sommige gevallen ben je meer tijd (en geld) kwijt wanneer je zelf aan de slag gaat dan wanneer je het laat doen door een professional. Natuurlijk is het ook nog een optie om de wand kant-en-klaar te laten leveren en deze vervolgens zelf te installeren. 

Tips om te besparen op cinewall kosten

Nu je foto’s hebt gezien van de cinewall vind je geen één ander tv-meubel nog leuk. Toch zou je graag geld willen besparen omdat de verhuizing of verbouwing al duur genoeg was. Dit snappen we maar al te goed. Daarom delen we een aantal tips om te besparen op cinewall kosten.

Standaard opties

In het algemeen geldt: hoe meer maatwerk, hoe duurder de kosten. Dus als je graag geld wilt besparen, is het handig om voor een simpel ontwerp met standaard opties te gaan. Laat de nissen, zwevende planken of akoestische panelen achterwege en houd het basic. Een strakke minimalistische cinewall is niet alleen goedkoper om te maken, maar ziet er ook tijdloos en modern uit. 

Kies voor een goedkopere haard

Om geld te besparen, kun je kiezen voor een televisiewand zonder haard. Vind je dit zonde? De haard is nu eenmaal de eyecatcher van de ruimte. Wist je dat er ook budgetvriendelijke haarden zijn? Deze bieden minder geavanceerde opties, maar zien er net zo luxe uit als een duurdere variant. 

Offertes vergelijken

En dan nu de beste tip: vergelijk offertes van meerdere partijen. De prijzen kunnen flink verschillen per aannemer of bedrijf. En soms krijg je voor minder geld dezelfde kwaliteit. Vergelijk niet alleen de prijs, maar bekijk ook de foto’s en reviews van het bedrijf. Zo weet je zeker dat je met een betrouwbare partij in zee gaat.

Vraag een gratis offerte aan

De cinewall kosten kunnen erg variëren. Dit heeft voornamelijk te maken met de details, zoals de gekozen haard, het materiaal en de afwerking. Je kunt alles op maat laten maken en het dus zo duur maken als je zelf wilt. Maar geloof ons, er is een cinewall voor ieder budget. 

Heb je vragen over het samenstellen van een cinewall? Of wil je meer weten over de cinewall kosten? Onze adviseurs geven je graag passend advies met duidelijke prijzen. Neem contact op of vraag direct een offerte aan. Je bent ook van harte welkom in onze showroom in Utrecht.

Veelgestelde vragen over cinewall kosten:

Wat kost een cinewall gemiddeld?

De prijzen van een cinewall lopen heel erg uiteen. De prijzen variëren tussen de 1.000 en 5.000 euro. Als je zelf een televisiewand maakt, ben je vaak goedkoper uit. Echter, houd ook rekening met de tijdsinvestering.

Bespaar ik geld door de cinewall zelf te maken?

Je kunt geld besparen door een cinewall zelf te maken. Je betaalt geen arbeidskosten, kunt goedkopere materialen kiezen en hebt de volledige controle over het hele proces. Als je handig bent, kan het honderden euro’s schelen. Toch is het ook belangrijk om te onthouden dat je veel verschillende materialen, gereedschappen en natuurlijk tijd nodig hebt om een mooie cinewall te maken. 

Is een cinewall zonder sfeerhaard goedkoper?

Ja, een cinewall zonder sfeerhaard is goedkoper. Je hoeft geen haard aan te schaffen en bespaart op de uitsparing en montage van de haard. Toch laten niet heel veel mensen de sfeerhaard achterwege omdat het de eyecatcher is van de wand.

 

Terug naar blog