Welke wandpanelen zijn geschikt voor de badkamer?

Welke wandpanelen zijn geschikt voor de badkamer?

De badkamer is toe aan een opknapbeurt. Het sanitair is oud en de tegels zijn verkleurd. Er zit maar één ding op: een badkamerrenovatie. Bij het opknappen van de badkamer lijkt het bijna logisch dat je kiest voor het plaatsen van nieuwe tegels. Dit was misschien tien jaar geleden ook het geval, maar tegenwoordig zijn er veel meer  mogelijkheden. Zo kiest men steeds vaker voor wandpanelen in de badkamer. Deze zien er niet alleen heel stijlvol uit, maar zijn ook nog eens heel erg onderhoudsvriendelijk.

 

Overweeg je om wandpanelen in de badkamer te plaatsen, maar weet je niet goed welke je moet kiezen? Of werk je met een budget en zoek je betaalbare wandbekleding? Hieronder vertellen we je precies welke soorten panelen geschikt zijn voor vochtige ruimtes en welke voordelen ze bieden. 

Wat zijn wandpanelen?

Het is een van de grootste interieurtrends van dit moment. Als je fan bent van interieur heb je ze vast wel voorbij zien komen: wandpanelen. Ze komen in allerlei verschillende soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld akoestische wandpanelen. Deze zijn gemaakt van geluidsabsorberend materiaal waardoor ze de akoestiek in iedere ruimte verbeteren. En dan zijn er ook nog marmerlook panelen die ideaal zijn voor in de badkamer!

 

Tegenwoordig hoef je geen tegels meer aan te brengen in de badkamer. Er zijn namelijk meerdere alternatieven. En een van deze alternatieven zijn wandpanelen. Aangezien deze panelen meerdere voordelen bieden, zijn ze razend populair. 

 

Voordelen wandpanelen in de badkamer

Nu vraag je je natuurlijk af wat de voordelen van wandpanelen in de badkamer zijn. We kunnen alvast verklappen dat ze niet alleen zorgen voor een prachtige uitstraling, maar dat ze ook praktische voordelen bieden.

 

Hygiënischer dan tegels

Hygiëne is erg belangrijk in de badkamer. Toch vinden we het schoonmaken van de badkamer niet altijd een leuk klusje. Wist je dat een badkamer met wandpanelen hygiënischer is dan een badkamer met tegels? Dit komt doordat wandpanelen veel minder voegen hebben dan tegels. Ze zijn hierdoor eenvoudiger schoon te maken en je hoeft je ook geen zorgen te maken over verkleuringen. Dus geen uren schrobben voor jou!

 

100% waterdicht

Het eerste waar je naar kijkt bij het uitkiezen van wandbekleding voor de badkamer is de waterbestendigheid. Wandpanelen voor in de badkamer zijn 100% waterdicht. Ze zijn voorzien van een speciale toplaag waardoor het vocht niet in de wanden kan trekken. 

 

Luxe uitstraling

In de badkamer van een hotel sta je toch altijd net wat relaxter onder de douche. Dit komt niet alleen door die heerlijke regendouche, maar ook door de uitstraling van de ruimte. Wil je het luxe hotelgevoel in je eigen badkamer creëren? Dan kunnen wandpanelen niet ontbreken. 

 

Aangezien wandpanelen voor in de badkamer in allerlei verschillende patronen en tinten verkrijgbaar zijn, creëer je eenvoudig de look die past bij jouw smaak. Wij vinden vooral marmerlook panelen heel tof staan in de badkamer. En deze panelen zijn ook nog eens veel betaalbaarder dan echt marmer.

 

Eenvoudig zelf te plaatsen

Aangezien wandpanelen een stuk groter zijn dan normale badkamertegels, zijn ze ook eenvoudiger te plaatsen. Je sluit de panelen naadloos op elkaar aan en bevestigt ze met speciale montagekit. Dit kun je heel goed zelf doen; scheelt je ook weer arbeidskosten! Bovendien kun je de panelen gewoon over de bestaande tegels plaatsen als je dit wilt. 

 

In alle soorten stijlen

Houd je van modern en strak? Of wil je juist een eyecatcher creëren door met een opvallende kleur te werken? Wandpanelen komen in allerlei kleuren, maten en structuren. Er is dus altijd wel een paneel dat aansluit bij jouw woonstijl. Wist je dat panelen ook verkrijgbaar zijn met een tegelmotief? Zo creëer je de uitstraling van tegels, maar geniet je wel van de vele voordelen van wandpanelen in de badkamer.

 

 

Welke wandpanelen zijn geschikt voor in de badkamer? 

Niet alle wandpanelen zijn geschikt voor in de badkamer. Het belangrijkste waar je op moet letten is de waterdichtheid van de panelen. Kies voor materialen die vochtbestendig zijn zoals kunststof, marmer of natuursteen. Ook zijn er PVC panelen die de uitstraling hebben van echt marmer, maar gemaakt zijn van kunststof. In ons assortiment vind je marmerlook panelen die geschikt zijn voor in de badkamer.

 

Zijn ze ook geschikt voor in de douche?

Dit is een hele belangrijke vraag. Want als je dan toch bezig bent, wil je de douche ook bekleden met wandpanelen. Gelukkig zijn de meeste wandpanelen voor in de badkamer 100% waterdicht. Dit betekent dat je ze ook gewoon kunt bevestigen op de wanden van de douche. Maak je geen zorgen over schimmel of vochtophopingen want het vocht kruipt niet achter de panelen.

 

Bovendien kun je de panelen ook heel goed combineren met de douchebak. Zo creëer je een prachtig geheel. 

 

Bestel nu online bij Diamonfdlame

Wandpanelen in de badkamer zijn populair dankzij de vele voordelen. Ze zien er mooi uit en zijn eenvoudig schoon te maken. Een ander groot voordeel is de eenvoudige montage. Je plaatst ze makkelijk zelf op de wanden. 

 

In onze webshop vind je diverse soorten wandpanelen. Deze zijn niet alleen geschikt voor de badkamer, maar ook voor in de woonkamer of een andere ruimte. We garanderen een snelle levering zodat je snel aan de slag kunt met je badkamerrenovatie. Heb je vragen? Neem contact op via  +31(0) 6 43 44 95 95 of kom langs in de showroom.

 

Veel gestelde vragen over wandpanelen badkamer

Zijn wandpanelen duurzaam?

Wandpanelen zijn zeker duurzaam, mits je ze goed onderhoudt natuurlijk. Aangezien wandpanelen geen voegen hebben, zijn ze minder gevoelig voor de ophoping van schimmel en vocht dan traditionele badkamertegels. Hierdoor blijven de wandpanelen heel lang mooi.

 

Hoe moet ik wandpanelen in de badkamer onderhouden?

Wandpanelen onderhoud je op dezelfde manier als tegels. Echter, nu hoef je geen voegen of kieren schoon te maken. Hierdoor ben je minder tijd kwijt aan het reinigen van de badkamer. 

 

Kan ik wandpanelen zelf installeren?

Wil je de wandpanelen zelf installeren? Dat kan! Met het juiste montagemateriaal breng je de panelen eenvoudig aan op iedere ondergrond; je kunt ze zelfs over bestaande tegels monteren. Bovendien zijn de wandpanelen vaak licht in gewicht waardoor je ze eenvoudig naar boven tilt.

 

Terug naar blog